weer thuis

29 december 2024 - Best, Nederland

Om 0400 gaat mijn telefoon. Heb je die dan niet op stil staan? Nee want ik word niet zo vaak gebeld. Maar ja als je dan een keer gebeld wordt… gelukkig ben ik nog wel zo strands om het geluid van de telefoon nu wel uit te zetten en maar goed ook want nog geen 10 minuten later ligt de display van mijn telefoon op en belt weer hetzelfde nummer. Morgen als ik weer in dezelfde tijdzone zit, zijn ze de eersten…..
De wekker is gezet voor 0700 uur, maar zoals gebruikelijk zijn we weer voor de wekker wakker. Marco gaat meteen van start en ik volg zodra hij klaar is. Lekker nog even met zijn drietjes aan het ontbijt en dan een laatste check of we niks vergeten zijn en kunnen de koffers en rugzakken de auto in. We nemen afscheid van De'Vonna met de belofte elkaar weer snel te spreken en de plannen voor 2025 meer concreet te maken. Een ding is al zeker: Briana en De'Vonna komen komend jaar naar Europa. Hoe of wat moet nog worden ingevuld.

Het is net na 0900 uur wanneer we in de auto richting vliegveld zitten. Het is qua temperatuur nog niet zo verkeerd, rond de 13-15 gr C, maar het is wat wisselvallig / heiig weer.  Zoals we heen zijn gekomen, zo gaan we ook weer terug oftewel via de San Mateo Brug. Het is rustig op de weg en het verkeer rijdt goed door. Rondom San Francisco is het iets of wat drukker, maar het mag niet echt een naam hebben. Rond 1020 uur zijn we bij de garage om de huurauto in te leveren. Alles is verder afgekocht, dus na een korte check kunnen we gelijk door naar de trein om ons naar de vertrekhal voor de internationale vluchten te brengen.

Bij de balie moeten we eerst langs de self service om de bagagelabels te printen en in de rij aansluiten voor de bagageafgifte. Net als wij aan de beurt zijn, wordt het afzet lint doorgetrokken en de werkwijze aangepast. We laten onze paspoorten zien en er wordt gecheckt of dit overeenkomt met de naam op het label. De koffers worden onder het lint doorgerold en wij kunnen door naar de security check. Omdat we Economy Premium Comfort stoelen hebben, hebben we ook priority boarding. Maar ook priority bij de security check. Er worden dus echt mensen terug gestuurd zodat wij niet hoeven te wachten. Aan de ene kan was dat wel een beetje gênant, aan de andere kant hebben wij het ook niet in de hand hoe de security officer haar werk uitvoert. We moeten even in de camera kijken om te checken of het allemaal nog klopt met de foto die al in de database zit en het paspoort en dan kunnen we meteen door. Alleen schoenen uit en riemen af, de rest kan allemaal in de bakken.

Binnen 15 minuten nadat we de koffers hebben afgegeven, staan we gecheckt en wel in de hal waaraan alle gates liggen. Toen ik het zag wist het ook wel weer, SFO airport is erg beknopt en er zijn niet zoveel winkeltjes.  Aan de andere kant: op Schiphol zijn voor je gevoel wel heel veel winkeltjes, maar het zijn allemaal dezelfde winkeltjes.
We hebben nog 1.5 uur voordat we gaan boarden, dan maar nog even een bakkie doen bij het eettentje vlakbij de gate. Kort na 1300 uur begint de boarding en om 1340 zit iedereen toch wel in het vliegtuig. Geplande vertrektijd was 1345 uur, maar uiteindelijk hebben om 1405 pushback en vertrekken we richting Amsterdam. De vluchttijd bedraagt 9,5 uur vliegen, altijd fijn wanneer je wind mee hebt.

Een Economy Premium Comfort stoel is wel heel relaxt. We krijgen een menu en kunnen kiezen uit 3 hoofdgerechten: vegetarisch, gegrilde kip of een salade. Verder kunnen we kiezen uit diverse alcoholische en niet-alcoholische dranken. Het dekentje is meer een dun dekbed dan een synthetisch dekentje waar je haar al statisch van wordt door er alleen maar naar te kijken. De stoel kan net iets verder achteruit en je kunt een beensteuntje uitklappen…ik kan er best aan wennen. Marco is er al aangewend. Oftewel we zijn verpest voor het leven ;-).

Na het eten, dat ons allebei heel goed heeft gesmaakt proberen we wat te slapen. Het is immers als voorbij middernacht in Nederland. Op een gegeven moment word ik wakker omdat ik het Spaans benauwd heb zo warm en ik ben heel erg misselijk. Gelukkig kan ik nog net op de plastic zak waar de deken in gezeten heeft en ik niet helemaal stukgescheurd had pakken. Details zal ik je verder besparen.

Marco heeft pas iets in de gaten als de purser bij mij aankomt en mij helpt met het opruimen. Het is nog niet helemaal over, maar dit keer heb ik zakjes binnen handbereik. De stewardess maakt schenk wat cola in een bekertje en roert die een tijdje door zodat de prik er wat af is. Dat valt gelukkig goed.
Poging 2 om te proberen wat te slapen lukt gelukkig goed. Dan gaat voor mijn gevoel plotseling het licht aan en denk ik nog van doe normaal, ik slaap net. Niets blijkt minder waar….we zitten net voor Schotland en we hebben nog 1.5 uur vliegen te gaan. Het ontbijt wordt vrij snel daarna uitgeserveerd. Dat heb ik niet helemaal op, maar het valt wel goed.

Keurig op tijd landen we op Schiphol - rond 0900 uur. Niet aan de gate zoals normaliter, maar ergens apart en worden we met een bus naar de hal gebracht waar we naar de paspoortcontrole en bagage claim kunnen. De koffers komen op bagageband 17 die gelukkig dichtbij ligt. Na een kleine 10 min wachten komen de eerste koffers op de band en een paar van die koffers zijn de onze. Ook een mooi voordeel van Sky Priority. Meteen belt Marco met de valet parking zodat men weet dat we staan te wachten. Buiten is het heerlijk Nederlands weer, dichte mist en frisjes. Na 9 uur vliegtuig is het wel even lekker om zo buiten te staan. Lang duurt het niet want onze auto komt voorgereden en om 1000 uur zijn we onderweg naar huis waar we een uurtje later veilig en wel aankomen.

Het zit er weer op…een mooie vakantie waarin we weer veel mooie en leuke dingen hebben gezien en meegemaakt. De plannen voor 2025 zijn in de maak, voor ons niet wordt het in ieder geval 'niet ver' van huis.Gezellig en leuk dat je bent meegereisd en dank voor de leuke reacties die we onderweg hebben gekregen. Altijd leuk om te zien en lezen.

Tot de volgende!

1. Desiree de Swart:
    29 december 2024
    Wat fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Nu de koffers uitpakken en rust. De foto's en de mooie herinneringen opslaan. Wens jullie een. Mooie jaarwisseling en een liefdevol, gelukkig en gezond 2025 en mooie reizen met gezellige mensen.
    Hoop dat ik dan ook weer mag meelezen, meebeleven. Dankjewel
  2. Rina van Vroenhoven:
    30 december 2024
    Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn met mooie herinneringen. Een goed,gezond en vooral vredig 2025 gewenst.
    Super dat we jullie vakantie ook hebben mogen volgen.
    Liefs, groetjes Rina en Mark
  3. Nadia van der Wolf:
    30 december 2024
    Welkom terug. We hebben weer genoten van jullie avonturen in the US. Tot gauw en fijne jaarwisseling!
    Liefs, Pieter & Nadia