Naar SFO
21 december 2024 - Miami, Florida, Verenigde Staten
Ook afgelopen nacht hebben we niet zo super geslapen. Bij mij waren t weer mijn rusteloze beentjes.
Iets voor 0700 uur beginnen we een voor een aan ons rondje badkamer en stop ik meteen 1 voor 1 de zaken die ik niet meer nodig heb in de toilettas. Als alles is ingepakt en in de koffer ligt, kan die dicht en op slot. Nog even een vlugge check of we niks vergeten zijn en door naar het ontbijt. Het weer is heerlijk maar de voorspellingen voor de komende dagen zijn niet positief. Gelukkig hebben we nog een paar supermooie dagen mee kunnen pikken.
Na het ontbijt stoppen we nog even bij het duikcentrum om gedag te zeggen, halen we onze bagage op en lopen we naar de receptie voor de check-out. We hebben nog 20 minuten voor onze transfer er is, tijd die snel met de e-reader overbrugd is. Het minibusje voor de transfer is er op tijd, we zwaaien nog even naar de dame die ook op het duikcentrum werkt maar vandaag de airport dropoffs coördineert en stappen in een superluxe minibus. Mooie ruime stoelen met tafeltjes er tussen, een TV aan de wand en een spiegel aan het plafond. We feel like VIP's zegt Marco waarop de chauffeur antwoordt dat we ook VIP's zijn.
De transfer gaat via dezelfde route als op de heenweg en duurt 15 minuten. Ik snap nou ook wat meer van de stammetjes die als kale luciferhoutjes in t landschap staan. Eerder deze week, tijdens onze tour naar Freeport passeerden wij een natuurbrand die nog aan het nasmeulen was. Dit was een gecontroleerde brand. De luciferhoutjes zijn dus het gevolg van een dergelijke brand die gecontroleerd is gesticht. Op die manier wordt de ondergrond opgeschoond en krijgen planten en ook bomen weer de kans om te groeien.
De check-in gaat vrij snel. De koffers worden handmatig van de weegschaal gehaald en ook handmatig op de bagagekar gelegd om naar het vliegtuig gebracht te worden. Ze zijn meteen naar SFO doorgelabeld. Toch moeten we ze in Miami ophalen en opnieuw afgeven voor de vlucht Miami-San Francisco. De boardingpassen liggen al geprint klaar. Nadat we ze van de grondstewardes hebben gekregen, labelt ze onze koffers en kunnen we naar de security check.
De security check gaat op zich best snel. Een voor een worden we naar voren geroepen en dan is het schoenen uit, riem af, het tasje met vloeistoffen eruit, elektronische apparaten uit de tas, alles in een bak voor de check en zelf door het detectiepoortje.
Ik heb weer prijs...de alarmbellen gaan af en ik moet weer een paar keer op en neer. Ook zonder bril blijft het alarm afgaan. Heeft u een heupprothese...nee niet dat ik weet..uiteraard heb ik braaf no ma'am gezegd. Uiteindelijk word ik handmatig gecontroleerd, krijg ik mijn bril terug en mag ik verder.
We vertrekken vanaf gate C, verder dan D gaat het niet. Gate A en B bevinden zich meteen bij de security check en C en D liggen in het gebouwtje ernaast. Daar bevindt zich ook de Food Court. Alleen het woord is en klinkt al groter dan het is. Maar goed je kunt er in ieder geval wat te eten en drinken kopen. Al met al zitten we een uur na ons vertrek uit het hotel bij de gate te wachten op onze vlucht.
Het boarden gaat heel snel, het vliegtuig is niet heel groot en stipt 1148 uur rijden we naar de runway en 1154 hangen we in de lucht. Hoger dan 16000 voet komen we niet en om 1224 uur hebben we touch down op Miami. Je moet niet met je ogen knipperen want dan heb je de hele vlucht gemist 😉.
Het is even een stukje lopen maar dan komen we bij de paspoortcontrole. Ook nu hebben we weer een MPC invuld - Mobile Passport Control. Hiermee kun je sneller door de controle omdat je alle informatie die ze willen weten van tevoren via de app hebt ingevuld. Werkt best handig.
Onze koffers liggen al op de bagageband wanneer wij bij band aankomen, we kunnen dus meteen door naar onze aansluitende vlucht. Alles staat goed aangegeven, voor de zekerheid vragen we nog bij een dame waar we naar toe moeten waarop ze zegt hier moet je zijn en meteen de labels scant. Bij deur 3, 4 en 5 kun je de koffers afgeven en ze wijst naar een paar deuren die zich een paar meter achter haar bevinden.
Bij de meneer bij deurtje 4 zijn we meteen aan de beurt. Nadat onze koffers door de deur verdwenen zon, wijst hij ons in de richting voor de security check. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. De rij is redelijk lang maar het is bjjna continue in beweging. Ook hier weer schoenen uit, riemen af, vloeistoffen en elektronische apparaten uit de tas. Eerst nog een foto check en door. Net voor mij wordt het detectiepoortje gesloten, dus meteen een body scan. Heb ik mij voor niks voorbereid op een paar keer op en neer door het poortje....
Na de check doe ik eerst op mijn gemak mijn schoenen aan en riem om dan pak ik mijn rug- & handtas en kleed mij verderop bij een paar bankjes verder aan. Intussen heeft Marco mij ook weer gevonden. Zodra hij klaar is met alles weer terug in zijn rugtas te stoppen, lopen we de hal in waaraan alle gates liggen. Het is dezelfde hal als van waar we vorige werk naar Freeport zijn gereisd. Toen vertrokken we vanaf D60 en vandaag vanaf D48.
Bij een restaurantje dat sushi en andere aziatische gerechten serveert, gaan we zitten. Het is lunchtijd en wellicht dat we zeker gezien onze late aankomst op SFO - 2030 uur - en uiteindelijk bij De'Vonna - rond 2230/2245 uur - vanavond niks meer zullen krijgen. Marco bestelt 2 sushi rollen en ik zalm teriyaki met nasi goreng waar ik nog een kom misosoep bij krijg. Na de lunch die ons goed heeft gesmaakt, vullen we onze logboeken in dat hadden we gisteravond niet meer gedaan.
Rond 1500 uur strijken we neer bij de gate. We hebben nog een paar uur te gaan. Omdat de laptop dringend jus nodig heeft en de oplaadpunten bij de gate niet werken, is het even behelpen met de telefoon om een verhaal te dichten. Zo kom je de tijd toch wel goed door. Het is holiday season oftewel iedereen is onderweg naar familie. Er wordt al geld geboden om je stoel af te staan. De vergoeding is vanaf 450 USD reistegoed.
Gepland vertrek is 1700 uur, maar om 1615 uur is de kist waarmee we naar SFO vliegen nog steeds niet gearriveerd. Zo als het er naar uit ziet hebben we ca 30 min vertraging. Hopelijk haalt hij dat nog in. De weersverwachting voor San Francisco is niet super...het is wat het is...
Desiree de Swart:21 december 2024Mooi verslag, waarom heb jij altijd de check check double check bij security,?
Tamara & Marco:23 december 2024ze kennen me wellicht beter dan ik denk ...hahahahaha